GoRent a CAR - Inchirieri auto
Pentru rezervari rapide - SUNA ACUM: (+40) 742 46 46 46Inchirieri auto la cele mai bune preturi .

Grabeste-te ! Ofertele bune expira ! Reduceri de pana la 50% pentru rezervarile online! .

Inchirieri auto Botosani

Km nelimitati
Fara taxe ascunse
Asigurari Full CASCO

  Garantam cel mai bun raport calitate pret de inchirieri auto in Botosani

  Botoșani este municipiul de reședință al județului cu același nume, Moldova, România.

  Este așezat în partea de sud-vest a județului Botoșani, pe interfluviul dintre râurile Sitna și Dresleuca, spre vest între Dresleuca și Siret, apoi coboară între dealurile Crivăț, Agafton, Baisa, în adâncuri sprijinindu-se pe platforma Moldovei.

  Orașul este atestat documentar de pisania Bisericii armene „Sfânta Maria” ce datează din 1350. Între secolul XIV și anii ’70 ai secolului XIX, Botoșaniul, fiind amplasat la intersecția principalelor drumuri comerciale, a fost un înfloritor târg al Moldovei și un centru al producției meșteșugărești. Începând cu 1870 orașul a pierdut din zona de influență economică, deoarece a devenit un capăt de linie ferată secundară odată cu prelungirea liniei Liov-Cernăuți-Suceava; precum și datorită construirii liniei Dorohoi – Iași pe valea Jijiei. Târgul a devenit unul de importanță locală, înregistrându-se o scădere importantă a comerțului. Activitatea orașului s-a orientat din acel moment către industria agricolă, rolul principal avându-l producția agricolă a marilor moșii. Între 1870 și 1968 a fost o perioadă de decădere pentru oraș, fapt demonstrat de scăderea populației de la 39.941 în 1870 la 35.220 în 1966. Începând din1968, Botoșaniul redevine reședință de județ, iar până în 1992 urmează o perioadă de creștere și dezvoltare, însoțită de creștere rapidă a populației către maximul istoric de 126.145 de locuitori înregistrat în 1992.

  După 1989 urmează o tranziție dificilă, trecerea la economia de piață afectează orașul, se închid multe din fabricile deschise în perioada 1968-1989 iar ca o consecință directă a lipsei de oportunități economice apare emigrarea masivă a populației către vestul Europei și America de Nord.


  Call Now Button